28 Ekim 2009 Çarşamba

CazYapJazz // Latife (Albüm Tanıtım)

Bedava Müzik Alanı


~Albüm Hakkında~


İstanbul’un önde gelen performans mekanlarında ve Akbank Caz Festivali’nde verdikleri konserlerle ismini duyuran Cazyapjazz, uzun süredir beklenen ilk albümü Latife ile dinleyicilerini selamlıyor.
Caz, funk, drum'n bass ve fusion'u Türk melodileri ve ritmleriyle harmanlayan Cazyapjazz, Latife’nin temelini cazla kurup Roman havaları, elektronik müzik ve yaşadıkları Münih kentinin kozmopolit yapısıyla renklendiriyor.
Gitarda Semih Yanyalı, tuşlu çalgılarda Murat Küçükboyacı, saksafonda Matthias Kaiser, basta Reinhard Buchner, darbukada Ozan Aydoğan ve davulda Mathis Riehm'den oluşan gruba Latife’de kemanıyla Manoj Baruah; uduyla Şeref Dalyanoğlu konuk oluyor.


Latife’nin bir de sürprizi var: İsmi, Türkiye’nin ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren’le özdeşleşmiş Şimdi Uzaklardasın’ı Cazyapjazz; orijinaline sadık ama kendilerinden kattıklarıyla yenilenmiş bir bakışla yorumluyor.
Tarz ve zaman kaygısı taşımaksızın Doğu’nun ve Batı’nın tınılarını bir araya getiren Cazyapjazz çok boyutlu bir ‘caz yapma’ deneyimine dinleyicisini ortak ediyor.




~Track List~


Leb-i Derya Efkarla
Başım Duman
Şehr-i İstanbul’da
Velhasıl
Aşık Ben
Ve Sen
Şimdi Uzaklardasın
Esinlenirken
Vadesiz Vedalardan
Bu Nağmeler


~feysbuk grup~
Afiyet Olsun...
reŞo ;))~
Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder