13 Nisan 2010 Salı

1 mayis 2010 Taksimde kutlanacak

Bedava Müzik Alanı
33 YILLIK YASAK SONA ERDİ!... 1 MAYIS TAKSİM'DE “BAYRAM HAVASINDA” KUTLANACAK!... İŞTE HABERİN DETAYLARI!..




36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı 1 Mayıs 1977'den sonra kutlamalara kapatılan Taksim meydanı 33 yıl sonra ilk kez işçilere açıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için sendikalarla mutabakata varıldığını açıkladı.





Vali Güler, sendikalarla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Taksim, emek ve dayanışma günü için konfederasyonlara tahsis edilecektir. Devletin önemli görevlerinden biri özgürlüklerin önünü açmaktır.'



TAKSİM OLAYI ARTIK AŞILMALI

Türk-İş Genel başkanı Mustafa Kumlu da 1 Mayıs'ın anlamına yakışır şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kumlu, '3 işçi ve 3 memur konfederasyonu 5 Nisan’da bir araya geldik. Emek ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi, hep tartışılan Taksim olayının artık aşılması gerektiğini belirttik. 12 Eylül’de alınan bu hakkın tatil ilan edilmesinden dolayı başta sayın Başbakan’a, Hükümete ve Parlamento'ya teşekkür etmiştik. Bizim çizdiğimiz hukuk çerçevesinde alanda olacağız. Bu 1 Mayıs’a bayrama yakışır şekilde olması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız' dedi.





BAYRAM HAVASINDA 1 MAYIS


DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise 1 Mayıs'ın Taksim'de bayram havasında kutlanacağını ifade etti.

'Geçmiş bir tartışmayı gündemimize hiç taşımayacağız. Sayın Vali de ifade etti. Bu 1 Mayıs açısından Taksim Meydanı’nın bir miting alanı olmadığı gerçeğiyle talepte bulunduk. Bayram havasında 1 Mayıs kutlayacağız' diyen Çelebi, 'Örnek olacak 1 Mayıs’ı oluşturmak istiyoruz. Bütün katılımcıların bu disipline uyması gerekir. Bizim de sorumluluğumuz var. Tam bir dayanışma ve tam bir coşku içinde konfederasyonlarımız düşen görevleri ortaya koyacağımızı söylemek istiyorum' şeklinde konuştu. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder