24 Şubat 2009 Salı

Serdar Ortaç Bu da Geçer

Bedava Müzik Alanı
Pop müziğinin önemli seslerinden birisi olan Serdar Ortaç son video klip parçası olarak Bu da Geçer De isimli parçayı seçti. Konser görüntülerinden yararlanılarak yapılan klip hayranlarının beğenisine sunuldu.



Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

23 Şubat 2009 Pazartesi

Hadise Biyografi

Bedava Müzik Alanı

Hadise

1985 yılında Belçika'da doğan Hadise'nin ilk single'ı Sweat (Terle-1 Kasım 2004) çıktı ve single'ın hit olmasıyla müzik kanallarında klipleri sık sık gösterilmeye başlandı. Yurtdışında çıkardığı ikinci single'ı Stir Me Up (Kışkırt Beni - 6 Mayıs 2005) ile tüm Avrupa'da farkedildi ve çıkış parçası "Stir Me Up", pek çok Summer Hits albümüne girdi. Üçüncü single'ının adı olan Milk Chocolate Girl (Sütlü Çikolata Kız - 9 Ekim 2005), daha sonra Hadise'nin lakabı haline geldi. Dördüncü single'ı Ain't No Love Lost (13 Ocak 2006) albümündeki Ain't No Love Lost adlı şarkının "Burdayım" adıyla Türkçe bir versiyonu oluşturuldu. Hadise'nin beşinci single'ı Bad Boy (Kötü Çocuk - 4 Ağustos 2006), yazın piyasaya sürüldü ve diğer albümler gibi o da dinleyici kitlesinden olumlu tepkiler aldı. 3 Ekim 2007 tarihinde yeni single çalışması olan "A Good Kiss" adlı single'ı piyasaya çıkardı ve şarkının klibini İstanbul'da çekti.

Kendisine örnek olarak Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé'yi gördüğünü belirten Hadise; Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'nun da, yaptığı müziği etkilediğini söylüyor. Şarkılarında klasik, rock, soul ve diğer dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtiyor.

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Canan Leslie ANDERSON

Bedava Müzik Alanı

Canan Leslie ANDERSON , Italya (Vicenza)'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuarı'nda keman öğrenimine başladı, İlk konserini 6 yaşında Avusturya Kültür Merkezi'nde verdi. Mimar Sinan Üniversitesinde Prof. Dr.Gönül Gökdoğan'ın öğrencisi oldu. Öğrencilik yıllarında birçok gençlik orkestralarıyla çalıştı. Adana Senfoni Orkestrası'nda konuk olarak çaldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda göreve başladı.

1993'te Avusturya'ya yerleşen Canan Leslie ANDERSON, 1994'te dünyada ilk kez gösterime giren "Kugeln des Sultan" adlı eserde baş kemancı olarak görev aldı. 1995'te Salzburg Mozarteum Orkestrası ile İtalya turuna katıldı. 2 yıl Salzburg Üniversite Orkestrası'nda baş kemancı olarak görev yaptı. 1996'da 3 hafta boyunca konuk sanatçı olarak Hindistan'da Bombay Senfoni Orkestrası'yla baş kemancı olarak çalıştı. 1998'de Salzburg Festsaal Schloss Mondsee'de konser verdi, 1998-1999 yılları arasında Junge Philarmonie Ostwürttemberg'de baş kemancı olarak görev aldı.

Anderson, Avusturya'da özel keman dersleri verdi, Avusturya televizyon dizisi "Helicop"da oyuncu olarak rol aldı. 1999'da Istanbul'a dönen Canan Leslie ANDERSON, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde tekrar göreve başladı. Bir çok ünlü pop sanatçısının konserlerinde ve tv programlarında keman ve vokal eşliğinde bulundu. Prodüktör Özkan Turgay ile çalışmalarına devam etmektedir.

Dünyaca ünlü orkestralarda baş kemancı olarak görev alan Canan Leslie ANDERSON yurt dışındaki çalışmalarından sonra vermiş olduğu yüzlerce konser ve tv programlarıyla da adını ülkemizde duyurmayı başarmıştır.

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Burcu Güneş Biyografi

Bedava Müzik Alanı

12 Ağustos'ta İzmir'de doğdu. Ailenin tek çocuğu olarak müzikle iç içe büyüdü. Şirinyer'de geçen çocukluk yılları ailesindeki ayrılıklar ve mücadelelerle geçti. Babasının müzikle dolu dünyasında küçükbir çocukken bile her an evde ve babasının çalıştığı yerlerde olan müzik provalarında pek çok şeye iştirak ederek, ilk bestesini 12 yaşında yaptığında gelecekte müziği seçeceğini göstermeye başlamıştı bile.

Sürpriz sayılmayacak ilk sahne deneyimine babasının işleri nedeniyle, İzmir'den Antalya'ya taşındıklarında 13 yaşında babasına vokal yaparak başladı. Aslında böylece profesyonel sahne çalışmalarına ilk adımını atmış oldu.

Bir süre sonra babası ile kurdukları Dio, Trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde jazz ve pop müzik şarkıları söyledi. Burcu daha o yıllarda kendi dinleyici ve hayran kitlesini oluşturmaya başlamıştı. Çevresindekiler ve bu süre içerisinde onu duyan, dinleyemeye gelen insanlar küçük bir çocuktaki bu güçlü ses ve şarkı söyleme yeteneği karşısında büyük hayranlık ve şaşkınlıklarını gizleyemiyorlardı. Çoğu onu jazz söylerken bir İngiliz veya Amerikalı zannederek yanına yaklaşıp konuşmaya başlıyorlardı. "Zenci gırtlaklı beyaz kız" lakabı o günlerden kalan bir tanımlamaydı.

Annesi ve babası Burcu henüz 7 yaşındayken boşanmışlardı. Yıllarca annesine duyduğu özlemin birikimi sonucu 18 yaşına geldiğinde İzmir'e giderek onunla yaşamaya başladı. Aynı yıllarda İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri alarak kendini geliştirmeye devam etti. İzmir'in tanınmış Jazz klüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere ve müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı. Aynı dönemde kendi söz ve bestelerini o yıl İzmir'e gelen dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletti. Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup kayıtlarını hazırladılar.

Bu kayıtlar İstanbul'a Raks Universal plak şirketine gönderildi. Bir hafta sonra bu şirketten Galip Kayıhan ve Koral Sarıtaş'tan gelen teklifle acil olarak İstanbul'a ilk albümünü hazırlaması için çağırıldı.

1998 yılında Türkiye'nin en önemli müzik adamlarından Garo Mafyan, Nino Varon, Tanju Arıkan ve ekibiyle ilk albümü "Aşk Yarası"nı piyasaya süren Burcu, bu albümde ayrıca Gloria Gayner'ın söylediği "First be a Woman"
isimli şarkıyı Zeynep Talu'nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumladı. Albümden 2 şarkı "Alimallah ve Yaşadık Bitmedi" Fransa'da "compilation" bir albümde yer aldı ve oldukça ses getirdi. 1998 yılının en iyi çıkış yapan bayan pop şarkıcısı oldu. Ülkemizin tanınmış sanatçıları, köşe yazarları ve büyükleri tarafından desteklenen, basına lansman kapağındaki "Güneş'in Kızı" Burcu artık Türkiye'deki üç önemli sesten biri sayılıyordu.

1999 yılında Amerika'da yaşayan müzisyen Melik Yirmibir ile ikinci albümün hazırlıklarına başladı. Bu albümünde daha farklı yönlerini ortaya koymak isteyen Burcu, dünyaca ünlü müzik adamı, besteci ve prodüktör Ara Dinkjian ile bu albümünde ortak bir çalışmaya girdi ve 5 adet Ara Dinkjian şarkısını yorumladı. Bu etnik müzik tarzıyla birleşmiş pop kültüründeki çalışma, Amerika'da dünyaca tanınan müzisyenlerin katkılarıyla tamamlandı. Davulda Horacio 'El Negro'Hernandez, klavyede Jim Beard, perküsyonda
Arto Tunçboyacıyan bunlardan bazılarıdır. Kendi söz ve besteleriyle albümde üretici yanını daha da pekiştiriyordu. Erol Köse ile anlaşmaya varan ve şirketini, sözleşmesini yenileyen sanatçı albümü biraz da yeni ekibiyle tazeledi. Zenci gırtlağı ile tanınan Burcu Güneş bu çalışmasında pop tarzının dışına çıkan bir eser olan "Çile Bülbülüm" isimli Türk Sanat Müziği şarkısını başarılı bir şekilde icra etti ve Türkiye'de bu şarkının yıllar sonra yeniden çok popüler olmasına neden oldu.

2001 yılına kadar ikinci albümün hazırlıkları sürdü. Birçok müzisyenle işbirliği yapıldı.. Son yılların başarılı ismi Tufan Taş, aranjörlüğe ilk kez bu albümde başladı ve ilerleyen yıllardaki müzikal ortaklıklarının prodüktörlüğe varan yolu açıldı. İkinci solo çalışması "Tılsım" albümünde Erhan Güleryüz'ün "Biz Aşkı Meleklerden Çaldık" şarkısını yorumlayarak dinleyiciyi büyüledi. Albümün çıkış tarihinden sonra Burcu çok yoğun konserler vererek tüm Türkiye'yi ve birçok Avrupa ülkesini dolaştı. Bu albüm 2001 yılında 700.000'e yakın satarak o yılın en çok satan pop albümlerinden oldu. TAÇSAV'dan "Türk gençlerine örnek yaşam tarzı nedeni ile 2001 Yılı "İdeal Türk Genç Kızı" seçildi. (Genel Başkanı Doç.Dr.Hasan Acar). Kısacası ikinci albümü olan "Tılsım" aynı zamanda Burcu'nun her anlamdaki farklılığını inşa etmesini sağlayan yapı taşlarından oldu.

2002 yılında üçüncü albüm hazırlıklarına başlayan Burcu bu albümde ağırlıklı olarak (Ay Şahit, Sınıfta Kal,Uyan, Çarpar, Coğrafya, Alışmak, Uzağına Düştüm) kendi yazdığı şarkılarını kullanması, bestecilik ve söz yazarlığı alanındaki başarısını da tam anlamıyla gözler önüne serdi. "Executive producer" olarak Erol Köse ile çalışmaya devam etti.

Tufan Taş'la müzik direktörlüğünü ortak yaptıkları 2 yıl süren albüm çalismasindan sonra sanatçı 2004 yılında "Ay Şahit" isimli üçüncü albümünü piyasaya çıkardı. Albüm daha çıktığı ilk hafta Türkiye'de gündeme oturdu. Mert Ekren'in "Sahilden" şarkısında Ceza ile featuring yaparak Türkiye'de Rap müziğinde başka bir dönemin açılmasına sebep oldu. Gençlerin bu tarzı daha çok sevmesine yol açtı. Her şarkısı halk konserlerinde dinleyicileri tarafından hep bir ağızdan söylendi. Ardından şirketi ile anlaşmazlıklar yaşamaya başlayan ve T.M.S.F ihalesine kadar süren bir mücadele dönemi geçiren sanatçı, sözleşmesini ve sanatsal faaliyetlerinin haklarını kendisi satın alarak bir ilke ve özgürlük zaferine imza attı.

2006 sonuna kadar sessizliği süren sanatçı, 1,5 yıl üzerinde çalıştığı ve prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği "Ben Ateş Ben Su" ismini verdiği albümünü, Bülent Seyhan yapımcılığında çıkardı. Müzik direktörlüğünü Tufan Taş ve Mert Ekren birlikte yürüttü. Bu albümde aşk, özgürlük, yenilenme, sevgi, farkındalık, kendini sorgulama temalarını işledi.

Kendini yenilemek, geliştirmek için önce insanın iç dünyasından başlaması gerektiğini düşünen sanatçı, her anlamda yansımalarını gördüğü spritüel, metafizik alanlarında çalışmalara katıldı. Son birkaç yüzyıldır modernleşmenin ve maddeci bakışın, insanları gönül zenginliğinden ve ruha ait dinginlikten uzaklaştırma çabasına karşı, Mevlana felsefesi olan Mesnevi'ye ilgi duydu. Orta çağın ünlü düşünürlerinden Halil Cibran, bununla birlikte Osho ve Budizm felsefeleri de ilgi alanlarındandır.

Bugüne kadar Türkiye ve Avrupa genelinde 400'ü aşkın konser gerçekleştirirken her konserinde 20.000 ile 80.0000 bini bulan seyirci ile çok ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmış ender sarkıcılardan biri olmuştur. Albümlerinin toplam tirajı 1.500.000.000 milyon adet civarında satarak Türkiye ve yurtdışında birçok Avrupa ülkesinde satışa sunulmuştur.

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Berksan Zaaf

Bedava Müzik Alanı
Genç kızların sevgilisi lan Berksan albümünün çıkış parçası olarak Zaaf isimli parçasına klip çekti.Albümüyle aynı ismi taşıyan parçanın söz ve müziği Berksana ait. Berksan son albümünün çıkış parçası Zaaf ile hayranlarının karşısına çıktı.
Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

20 Şubat 2009 Cuma

Gece Yolcuları - Yıldızlardayım

Bedava Müzik Alanı
Sevilen gruplardan Gece Yolcuları son albümleri Kalbin Kadar Yakın ile sevenlerinin karşısına çıkmıştı.Gece Yolcuları albümlerinin yeni klip parçası olarak Yıldızlardayım isimli parçayı seçtiler. Neslihan Yeşilyurt yönetiminde MİDAS STÜDYOLARI'NDA hazırlanan özel dekor ve platformda çekilen klip hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı ve çekimler gece yarısına kadar sürdü. Görüntü Yönetmenliğini Tolga Çetin'in yaptığı klibin kostüm stylingi Çiğdem Koydemir tarafından yapıldı. Fatima Lopes, Özlem Süer ve Doi'nin tasarım kostümleri kullanıldı. LP Plak şeklinde tasarlanan platform üzerinde keman yaylı grubu ve GECE YOLCULARI, performansları ile yer aldılar.Gece Yolcuları 3 klip çalışmaları Yıldızlardayım ile bizlerle buluşacaklar.

Watch more Google Video videos on AOL Video

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

17 Şubat 2009 Salı

Emirkan - Çok Fena

Bedava Müzik Alanı
Emirkan uzun bir aradan sonra tekrardan hayranlarıyla Çok Fena isimli albümüyle buluştu. Albüme ismini veren Çok Fena isimli parçaya video klip çekerek hayranlarının karşısına geçti. Emirkan son albümünün ikinci klip parçası olan Çok Fena ile bizlerle.



Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

12 Şubat 2009 Perşembe

Aslı Güngör Ferhat Göçer - Dön Gel Yeter

Bedava Müzik Alanı
Son Öpüxük isimli son albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Aslı Güngör albümünün ikinci klip parçası olarak Ferhat Göçer ile düet yaptığı Dön Gel Yeter isimli parçayı seçti. Aslı Güngör son vido klip parçası Dön Gel Yeter ile bizlerle
Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

10 Şubat 2009 Salı

Bengü - Ağız Alışkanlığı

Bedava Müzik Alanı
Pop müziğinin önemli isimlerinden olan Bengü son albümünün çıkış parçası olan Gezegen isimli parçasının video klibinden sonra epeydir klip çekmiyordu. Bengü bu susukunluğunu Ağız Alışkanlığı isimli parçasının video klip'İ ile bozmayı amaçlıyor. Bu duygusal parçanın video klp çalışması çok yakında bizlerle. Ağız Alışkanlığı ile benfü bizlerle.
Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

6 Şubat 2009 Cuma

Hande, estetik yaptırdı!

Bedava Müzik Alanı
Elektronik müziğe yöneldiğinden beri seksi değil farklı görünmeyi tercih eden Hande Yener, büyük bir değişimin eşiğinde. Yeni albüm öncesinde imaj değişimi için bir dizi estetik operasyon geçiren, göğüslerini de dikleştiren Yener, ayrıca birbirinden seksi kostümler hazırlattı. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Murat DALKILIÇ Röportaj

Bedava Müzik Alanı
İlk single çalışması "Kasaba" ile müzikseverlerle buluşan Murat DALKILIÇ, Müzikram Dergisi'nde Ahmet ERTEN'le Hayat Müzik'in Konuğu oldu. Genç şarkıcı söz konusu prodüksiyonunu ve planlarını anlattı...

Uzun süren sahne çalışmalarının ardından gelen bir maxi single, "Kasaba" ile müzik marketlerdeki yerinizi aldınız. Öncelikle biraz söz konusu prodüksiyondan bahseder misiniz? Kimlerle çalıştınız, nasıl bir albüm oldu?

Kasım ayında nihayete erdirdik maxi single'i... Aslında sadece 2 şarkı koymayı planlıyorduk "Kasaba" ve bir cover olan "Bize gidelim beyler"i, fakat benim içime sinmedi 2 şarkıyla çıkmak... Hiç değilse 1-2 tane parça koyalım dedik ama, bir yandan da albüm için hazırladığımız şarkıları bozup single'a monte etmek istemedik, çünkü onları çok iyi hazırladığımızı düşünüyorum. Kıyamadım albümden bir şey koparmaya. 'Ne yapalım?' derken; ilk yaptığım besteyi koymak fikri aklıma geldi:) İlk albümüm olduğu için, ilk göz ağrım "Sensiz olmaz"ı koyduk. Ve yine son anda karar verdiğim "Kal diyemem" geldi. Mustafa Sandal, Selim Çaldıran, Tolga Kılıç, Aşkın Tuna ve Aytaç Özgümüş gibi isimlerle çalıştım.

Albümü çıkmadan ünlü olanlardansınız:) "Kasaba" albümü öncesinde zaten yapmış olduğunuz sahne çalışmaları ile adınızı duyurmuştunuz. Şimdi çok daha geniş kitlelere hitap ediyorsunuz. Albüm konusunda ağır adımlarla ilerlemiş olmalısınız, yoksa çok daha önceden de yapabileceğiniz bir şeydi bu...

Benim yaklaşık sekiz yıllık bir sahne geçmişim var. Bu zaman zarfında albümüm en iyi şekilde olsun diye maddi, manevi her şeyimi biriktirdim. Mesela albüme 4 yıl önce satın aldığım bir şarkıyı koydum. Şarkı 2004 yapımı ama, kısmeti 2009'da olacak inşallah... Ama o yılın şarkısı olur diye düşünüyorum, çünkü benim hala daha dinlerken tüylerimi diken diken ediyor. Bu deneyim, birikim bir şekilde çalışmalarıma yansıyacaktır ileriki albümlerde...

Kasaba bir single prodüksiyonu. Hemen çıkacak bir albümün habercisi diyebilir miyiz Kasaba için? Yoksa sektörün son zamanlarda yaşadığı olumsuzluklar sebebiyle, albüm projesi ilerleyen dönemlerde mi gerçekleşecek?

Dediğim gibi bu single çalışmasını, daha doğrusu "Kasaba"yı, tam anlamıyla albüme önsöz olarak hazırladık. Bu daha hiçbir şey diyebilirim. Ben sektördeki olumsuzlukların, yapılan kötü işlerin çok fazla olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa iyi işler hala daha yerini buluyor ama; su yadsınamaz bir gerçek, sadece en iyileri yerini buluyor, bu yüzden biz de en iyilerin arasında olmak için bol bol çalışacağız :)

Mustafa Sandal'ın yıllar önce okuduğu "Bize Gidelim Beyler" adlı şarkı, single çalışmanızda sürpriz bir şekilde yer almış. Bu şarkıyı yeniden yorumlamak fikri nasıl oluştu?

Sahnede söylemeyi çok seviyorum bu şarkıyı yıllardır, beni dinlemeye gelenlerin de en çok sevdiği şarkıların başında geliyor, o yüzden söylemek istedim. Sağolsun Mustafa Sandal da, Selim Caldıran da, Aşkın Tuna da tam destek verdiler, ben de söyledim :)

Müzik çalışmalarınızın yanında, aynı zamanda Beykent Üniversitesi'nde "Oyunculuk" eğitimi de alıyormuşsunuz. Hatta Kampüsistan dizisinde rol almışsınız bir dönem. Bu durumda haliyle sizi oyuncu sıfatıyla da yine ekranlarda görmemiz mümkün. Var mı yakın zamanda böyle bir proje?

Evet oyunculuk okuyorum Beykent Üniversitesi'nde, çok da seviyorum oyunculuğu ama Kampusistan da oynadığım pek söylenemez çünkü sadece 1 bölümdü. Dizi yayından kaldırıldı benim oynadığım bölümden sonra:)) Oynadım dersem, diğer oyuncu arkadaşlarıma haksızlık etmiş olurum. Yakın bir zamanda herhangi bir dizi veya tiyatro projesinde yer almayı düşünmüyorum açıkçası, çok güzel bir proje olmadığı sürece… Ama ileride mutlaka bir şeyler yapıyor olacağım tabii bu sektörde. Bu da benim mesleğim sonuçta...

İlk klibiniz "Kasaba"da size yakın arkadaşınız Murat Boz eşlik ediyor. Özel hayatınızdaki dostluğu iş yaşantısını da taşıyorsunuz. Nasıl oluştu bu fikir?

Biz sonuçta aynı mesleği yapıyoruz, beraber oturup güzel şeyler yaratmak için fikirler veriyoruz birbirimize. Dünyada da bunun birçok örneği var. Bizim bu işi yapmamızla beraber, Türkiye'de de olmaya başlayacak ve bunu hepimiz göreceğiz. Camianın içinde olduğumuz için, haberleri alıyoruz; önümüzdeki günlerde siz de göreceksiniz bir kaç ünlü böyle bir proje hazırlığında şu an...

Dinleyici isteklerinin ve tepkilerinin en sağlıklı anlaşıldığı yerler genellikle radyolardır. Murat Dalkılıç'ın şarkıları ile ilgili aldığı tepkiler nasıl, hangi yönde?

Ben takip ediyorum mümkün olduğunca, şu anda bütün radyoların 'top40' listelerinde "Kasaba" en üst sıralarda. Çoğunda 1 numara oldu...

Gündelik hayatınızdan bahsetmek gerekirse, kişisel olarak yapmaktan keyif aldığınız aktiviteler nelerdir? Hayatınızın renklerinden söz eder misiniz?

Ben tiyatroyla ilgileniyorum ve aynı zamanda akademik eğitimimi de tiyatro üzerine yapıyorum. Bunun dışında öğrencisi olduğum Beykent Üniversite'sinin basketbol takımında oynuyorum. Eski profesyonel basketbolcuyum ben ama, basketbolu bıraktım yıllar önce; benim içimde kalan ukdedir. Okul takımında takılarak bu yarım kalan aşkı ayakta tutmaya çalışıyorum...

Teknolojiyle aranız nasıldır? Mesela aktif olarak interneti kullanır mısınız? Özellikle size ulaşmak isteyen dinleyicilerinizin sizinle yazışacağı ve sizinle ilgili gelişmeleri takip edebileceği adresler var mı?

İnternet artık günümüzde vazgeçilmez bir sosyal iletişim ağı. Ben de doğal olarak işlerimi internet üzerinden takip edip yürütüyorum. Büyük kolaylık. Çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Ben internetsiz bir hayatı da tattım, o döneme de yetiştim, gerçekten şu ana göre çekilmez bir durum. www.muratdalkilic.net benim resmi internet sitem, mümkün olduğunca girip beni sevenlerle yazışıyorum. Bunun dışında facebook tarzı bir sanal ortamda bulunmuyorum.

Türkiye'den ve dünyadan sıkı takipçisi olduğunuz, müzikal anlamda örnek aldığınız isimleri öğrenebilir miyiz?

Türkiye'de Şebnem Ferah favori sanatçım kesinlikle başka bir isim beni o kadar etkileyemiyor. Sezen Aksu'yu saymıyorum zaten:) İlerde Phil Collins gibi bir adam olmak isterim, bunca yıl sonra ağırlığıyla bile insanları içine çekebiliyor. Çok çok çok çalışmak lazım :) Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

5 Şubat 2009 Perşembe

Hadise Dum Tek Tek EuroVizyon Sarkisi Dinle

Bedava Müzik Alanı

2009 Eurovision Sarkımız - Dum Tek Tek - Hadise Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Ege Çubukçu ile Röportaj

Bedava Müzik Alanı
"Bir de Baktım" isimli albümüyle beğeni toplayan Ege Çubukçu, Ahmet Erten'in sorularını yanıtladı. "Albüm hazırlanırken kendileri için düşündüğüm parçaları dinlettikten sonra gerisi geldi her biri sevgiyle kaydedildi, şarkıların ve düetlerin uyumundaki başarıyı da buna borçluyum." diyen Ege Çubukçu röportajı.

Uzun bir aradan sonra yeni albümünüz "Bir de Baktım" ile dinleyici ile buluştunuz. Aslında önceki albümden bu yana çok kısa bir süre geçmemesine rağmen, sürekli çeşitli çalışmalarla bizlerle oldunuz. O yüzden uzun bir ayrılık gibi gelmedi. Bu iki albüm arası yaptıklarınızdan bahseder misiniz öncelikle?

Albüm öncesinde de dediğin gibi birçok çalışmalar oldu, kendi albümüme yoğunlaşmadan önce ilk başta Hande Yener ile bazı çalışmalarımız oldu, bir TV programında yaptığımız düet uzun süre konuşulmuştu, bunun dışında Hüseyin Karadayı'nın albümünde çalışmalarımız oldu. Şu anda da daha yayınlanmamıs sürpriz düetlerimiz var , zamanla dinleyeceksiniz hepsini. Tabii Gülben Ergen ile yaptığımız "Avrupa" single'da yaz aylarında dinleyicilerimizi albüm çıkana kadar biraz olsun sevindirmiştir.

Şimdilerde ise sürprizlerle dolu "Bir de Baktım"ın başarısının keyfini sürüyorsunuz. Sürprizle dolu diyorum çünkü Ajda Pekkan, Pamela gibi isimler düet çalışmalarıyla size eşlik etti. Nasıl bir araya getirdiniz bu isimleri?

Albümde düet yaptığım birçok sanatçıyla albüm öncesi gönülden gelen birçok çalışma yaptık , kendi albümlerinin kaydı olsun ya da konserler, örneğin Ajda Pekkan ile yaz ayında iki konserinde beraber sahnedeydik. Pamela , Hsyn Krdy , Hakan Özlücan yakın arkadaşlarım, beraber iş yapmayı eğlenceye çevirebildiğim insanlar. Albüm hazırlanırken kendileri için düşündüğüm parçaları dinlettikten sonra gerisi geldi her biri sevgiyle kaydedildi, şarkıların ve düetlerin uyumundaki başarıyı da buna borçluyum.

Düet yaptığınız isimler dışında prodükisyonda emeği geçen ve size destek olan isimleri öğrenebilir miyiz?

İlk albümdeki gibi Erdem Kınay bu albümde de yeteğini konusturdu farklı bir tadi var, bir de baktım parçasında onunla çalıştım, ilk albümden ''hadi bize gidelim''in bu albümdeki remix te yine onun aranjesidir. Hsyn Krdy çok büyük bir ruh kattı albüme, gerek aranjeleri gerek remix'i albümün dinamizmini belirledi. Aranjesini benim yaptığım 2 parçayı düzenleyen Suat Durmuş aynı zamanda mastering masasında da harikalar yarattı, mix'leriyle Serkan Kula harikalar yarattı aynı şekilde. "Asit Yağmuru" ki şu an en çok sevilen şarkı haline geldi underground piyasadan D.J. Broke ile çalıştım. Klip aşamasında Doğan Sarıgüzel ve Barış Bayraktar ile çalıştım ve tabii ki de yapımcım Ozkan Ulusoy bu albümde emeği geçen isimler.

Düet yapmaktan çok keyif alıyor olmalısınız. Bugüne kadar yaptığınız çalışmaları değerlendirdiğimizde böyle bir izlenim ediniyoruz en azından. Bu anlamda müziğinizi paylaşmak istediğiniz isimler kimler?Aklınızda olan yeni isimleri merak ediyorum.

Duman en sevdiğim gruplardan, Şebnem Ferah'ın her zaman çok özel bir yeri vardır bende, çok büyülü bir sesi olduğuna inanıyorum ve MFÖ ilk aklıma gelen isimler.

Söz konusu prodükisyonunuzun promosyon çalışması kapsamında neler yapmayı planlıyorsunuz? Klip,konser ve imza günü çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

Klip albümden çok önce ekranlarda olduğundan klibi destekleyen promosyon çalışmaları yapıyoruz TV programları dergi röportajları. Bunun dışında önümüzdeki aydan itibaren interaktif birçok projemiz olucak özellikle rap müzik ile uğraşan dinleyicilerimi çok ilgilendirecek projeler de yolda. Bunun dışında Şubat ayı başında Myspace ile ortak bir çalışma yapıcaz Asit Yağmuru Remixes Digital Albümünü dinleyiciler Myspace'ten ücretsiz dinleyebilecekler. Konserler de Ocak ayının son haftasından itibaren başlayacak bunu da Myspace ve Facebook bloglarımızdan öğrenebilirsiniz.

Albümde en çok öne çıkan şarkı Ajda Pekkan'la birlikte seslendirdiğiniz "İsyan Etsem". Sözleri Çiğdem Talu'ya ait şarkı kısa sürede dikkat çekti. Radyolardan albümle ilgili gelen tepkiler nasıl?

Evet şarkının içerisinde çok büyük bir çalışma ve prodüksiyon var, şarkı aynı zamanda birbirine geçmiş iki şarkı olma özelliğini taşıyor. Şarkının giriş kısmı 1978 yılından "Duygularımın Bittiği Yerden" ile başlıyor sözleri Çiğdem Talu'ya ait. Ardından rap ile ve Ajda Pekkan'ın seslendirdiği R&B bölümü de 2008 yapımı "İsyan Etsem" burda da sözler bana ait. Prodüksiyonda da Hsyn Krdy büyük iş çıkarttı. Bunu dışında albümde "Bir de Baktım", "Sonuna Kadar" ve en sempatik şarkı ödülünü verebilirim albümdeki şarkılar arasından Asit Yağmuru :) Bizim bile beklemediğimiz harika bir ilgi var şarkıya bu bizi çok mutlu ediyor.

Müzik çalışmalarınız yanında Mtv'de Hande Yener için hazırladığınız programınızla ekranlarda yer aldınız. Nasıl oluştu bu fikir?

Proje Hande Yener'e gelmişti kendisiyle ilgili bir programdı MTV sunuculuk için ilk kendisine isim sorulduğunda benim yapmamı istemişti. Hem o dönemlerde sık sık beraber çalışıp birbirimizin tarzını iyi biliyorduk, canlı bir program için güven duydugun birinin yanında olması önemli tabii. Bir de radyoculuk geçmişimden dolayı sunum yapmak benim için kolay olacaktı.

Sık konser ve sahne çalışması yapan biri olarak sahne üzerindeki Ege Çubukçu'dan bahseder misiniz? Nasıl bir sahne izleme şansı buluyor sevenleriniz?

Avrupa klüplerindeki Hiphop Jam mantelitesini yerleştirdiğimize inanıyorum albüm şarkılarından D.J. show'a ki Dj XXXL kendisi başlı başına show diyebileceğim bir Dj. Benimle beraber sahneyi paylaşan Gökay Oktay 'Gboi' hem sesi hem dansıyla çok ilgi topluyor bu da sahnede eğlenmemizi sağlıyor. Türkiye de rock barlardaki gibi cover parçalar duyamazdınız ama ilk albümün ilk konserinden beri yabancı cover r&b parçalar da hazırlıyoruz ve bu dinleyicilerimizin çok hoşuna gidiyor.

İnternet'le aranız nasıl peki? Dinleyicileriniz,size görüş ve önerilerini iletme şansı bulabiliyorlar mı? İnteraktif midir ilişkiniz ? : )

Olabildiğince interaktifimdir. 3 siteyle çalışıyorum genelde, bunlardan ilki müzik ile olan bağlantısı en sağlam olduguna inandığım Myspace, www.myspace.com/egecubukcu sitesinden bana ulaşan herkese zaman buldukça geri yazmaya özen gösteriyorum, çoğu zaman underground dan bir çok müzisyen arkadaş ile yazışıp fikir paylaşıyoruz. 2yuz.com'da ilk açıldığı günden bu yana hatta ilk sanatçı hesabı olarak fan sayfamız var. bir de Facebook sayfam var.

2009'un ilk günlerindeyiz. Bu yılla ilgili plan ve projeleriniz ve 2009'dan beklentileriniz nelerdir?

Bu senenin bol projeli geçmesini diliyorum kafamızda tonlarca fikir var ama her zaman hepsine yetişmek kolay olmuyor, umarım gerçekleştirecek gücü toplarım, 2009'dan beklentilerim kendim ve genel olarakta her seneki gibi aynı umarım bu sene herkes icin biraz daha umut dolu bir yıl olur , gittikçe kararan dünyayı aydınlatabilecek tek şey elimizdeki pozitif düşünme gücü, umarım bu gücü toplayabileceğimiz bir yıl olur. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Murat Dalkılıç Sony Music ile anlaştı

Bedava Müzik Alanı
Murat Dalkılıç

2008 yılında çıkardığı "Kasaba" isimli single ile büyük beğeni toplayan Murat Dalkılıç, SONY MUSIC ile anlaşma imzaladı. Uzun süredir radyo listelerinde bir numara olan şarkısı ve başarılı sahne performansı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken genç müzisyen, yepyeni sürprizleriyle yakında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yeni müzik şirketine geçer geçmez SONY MUSIC genel müdürü Şemsettin Göktaş ile fotoğraf çektiren Murat Dalkılıç yeni albümünü SONY MUSIC etiketi ile yayınlayacak.

Kasaba'nın ardından ilk albümü beklenirken bu ani şirket değişikliği ile dikkatleri üzerine çeken genç müzisyen, albüm çalışmalarına başlamanın heyecanı içinde duygularını "uluslararası bir firma ile çalışmanın mutluluğu içindeyim, yeni ekibimle çok güzel başarılara imza atacağız" şeklinde ifade etti. SONY MUSIC genel müdürü Şemsettin Göktaş ise Murat Dalkılıç için "Pop müzik için gelecek vaat eden yeni bir star adayı ile çalışmaktan dolayı mutluyuz. Murat'a inanıyoruz ve çok başarılı olacacağına eminiz" dedi. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Burcu Güneş Biyografi

Bedava Müzik Alanı

12 Ağustos'ta İzmir'de doğdu. Ailenin tek çocuğu olarak müzikle iç içe büyüdü. Şirinyer'de geçen çocukluk yılları ailesindeki ayrılıklar ve mücadelelerle geçti. Babasının müzikle dolu dünyasında küçükbir çocukken bile her an evde ve babasının çalıştığı yerlerde olan müzik provalarında pek çok şeye iştirak ederek, ilk bestesini 12 yaşında yaptığında gelecekte müziği seçeceğini göstermeye başlamıştı bile.

Sürpriz sayılmayacak ilk sahne deneyimine babasının işleri nedeniyle, İzmir'den Antalya'ya taşındıklarında 13 yaşında babasına vokal yaparak başladı. Aslında böylece profesyonel sahne çalışmalarına ilk adımını atmış oldu.

Bir süre sonra babası ile kurdukları Dio, Trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde jazz ve pop müzik şarkıları söyledi. Burcu daha o yıllarda kendi dinleyici ve hayran kitlesini oluşturmaya başlamıştı. Çevresindekiler ve bu süre içerisinde onu duyan, dinleyemeye gelen insanlar küçük bir çocuktaki bu güçlü ses ve şarkı söyleme yeteneği karşısında büyük hayranlık ve şaşkınlıklarını gizleyemiyorlardı. Çoğu onu jazz söylerken bir İngiliz veya Amerikalı zannederek yanına yaklaşıp konuşmaya başlıyorlardı. "Zenci gırtlaklı beyaz kız" lakabı o günlerden kalan bir tanımlamaydı.

Annesi ve babası Burcu henüz 7 yaşındayken boşanmışlardı. Yıllarca annesine duyduğu özlemin birikimi sonucu 18 yaşına geldiğinde İzmir'e giderek onunla yaşamaya başladı. Aynı yıllarda İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri alarak kendini geliştirmeye devam etti. İzmir'in tanınmış Jazz klüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere ve müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı. Aynı dönemde kendi söz ve bestelerini o yıl İzmir'e gelen dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletti. Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup kayıtlarını hazırladılar.

Bu kayıtlar İstanbul'a Raks Universal plak şirketine gönderildi. Bir hafta sonra bu şirketten Galip Kayıhan ve Koral Sarıtaş'tan gelen teklifle acil olarak İstanbul'a ilk albümünü hazırlaması için çağırıldı.

1998 yılında Türkiye'nin en önemli müzik adamlarından Garo Mafyan, Nino Varon, Tanju Arıkan ve ekibiyle ilk albümü "Aşk Yarası"nı piyasaya süren Burcu, bu albümde ayrıca Gloria Gayner'ın söylediği "First be a Woman"
isimli şarkıyı Zeynep Talu'nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumladı. Albümden 2 şarkı "Alimallah ve Yaşadık Bitmedi" Fransa'da "compilation" bir albümde yer aldı ve oldukça ses getirdi. 1998 yılının en iyi çıkış yapan bayan pop şarkıcısı oldu. Ülkemizin tanınmış sanatçıları, köşe yazarları ve büyükleri tarafından desteklenen, basına lansman kapağındaki "Güneş'in Kızı" Burcu artık Türkiye'deki üç önemli sesten biri sayılıyordu.

1999 yılında Amerika'da yaşayan müzisyen Melik Yirmibir ile ikinci albümün hazırlıklarına başladı. Bu albümünde daha farklı yönlerini ortaya koymak isteyen Burcu, dünyaca ünlü müzik adamı, besteci ve prodüktör Ara Dinkjian ile bu albümünde ortak bir çalışmaya girdi ve 5 adet Ara Dinkjian şarkısını yorumladı. Bu etnik müzik tarzıyla birleşmiş pop kültüründeki çalışma, Amerika'da dünyaca tanınan müzisyenlerin katkılarıyla tamamlandı. Davulda Horacio 'El Negro'Hernandez, klavyede Jim Beard, perküsyonda
Arto Tunçboyacıyan bunlardan bazılarıdır. Kendi söz ve besteleriyle albümde üretici yanını daha da pekiştiriyordu. Erol Köse ile anlaşmaya varan ve şirketini, sözleşmesini yenileyen sanatçı albümü biraz da yeni ekibiyle tazeledi. Zenci gırtlağı ile tanınan Burcu Güneş bu çalışmasında pop tarzının dışına çıkan bir eser olan "Çile Bülbülüm" isimli Türk Sanat Müziği şarkısını başarılı bir şekilde icra etti ve Türkiye'de bu şarkının yıllar sonra yeniden çok popüler olmasına neden oldu.

2001 yılına kadar ikinci albümün hazırlıkları sürdü. Birçok müzisyenle işbirliği yapıldı.. Son yılların başarılı ismi Tufan Taş, aranjörlüğe ilk kez bu albümde başladı ve ilerleyen yıllardaki müzikal ortaklıklarının prodüktörlüğe varan yolu açıldı. İkinci solo çalışması "Tılsım" albümünde Erhan Güleryüz'ün "Biz Aşkı Meleklerden Çaldık" şarkısını yorumlayarak dinleyiciyi büyüledi. Albümün çıkış tarihinden sonra Burcu çok yoğun konserler vererek tüm Türkiye'yi ve birçok Avrupa ülkesini dolaştı. Bu albüm 2001 yılında 700.000'e yakın satarak o yılın en çok satan pop albümlerinden oldu. TAÇSAV'dan "Türk gençlerine örnek yaşam tarzı nedeni ile 2001 Yılı "İdeal Türk Genç Kızı" seçildi. (Genel Başkanı Doç.Dr.Hasan Acar). Kısacası ikinci albümü olan "Tılsım" aynı zamanda Burcu'nun her anlamdaki farklılığını inşa etmesini sağlayan yapı taşlarından oldu.

2002 yılında üçüncü albüm hazırlıklarına başlayan Burcu bu albümde ağırlıklı olarak (Ay Şahit, Sınıfta Kal,Uyan, Çarpar, Coğrafya, Alışmak, Uzağına Düştüm) kendi yazdığı şarkılarını kullanması, bestecilik ve söz yazarlığı alanındaki başarısını da tam anlamıyla gözler önüne serdi. "Executive producer" olarak Erol Köse ile çalışmaya devam etti.

Tufan Taş'la müzik direktörlüğünü ortak yaptıkları 2 yıl süren albüm çalismasindan sonra sanatçı 2004 yılında "Ay Şahit" isimli üçüncü albümünü piyasaya çıkardı. Albüm daha çıktığı ilk hafta Türkiye'de gündeme oturdu. Mert Ekren'in "Sahilden" şarkısında Ceza ile featuring yaparak Türkiye'de Rap müziğinde başka bir dönemin açılmasına sebep oldu. Gençlerin bu tarzı daha çok sevmesine yol açtı. Her şarkısı halk konserlerinde dinleyicileri tarafından hep bir ağızdan söylendi. Ardından şirketi ile anlaşmazlıklar yaşamaya başlayan ve T.M.S.F ihalesine kadar süren bir mücadele dönemi geçiren sanatçı, sözleşmesini ve sanatsal faaliyetlerinin haklarını kendisi satın alarak bir ilke ve özgürlük zaferine imza attı.

2006 sonuna kadar sessizliği süren sanatçı, 1,5 yıl üzerinde çalıştığı ve prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği "Ben Ateş Ben Su" ismini verdiği albümünü, Bülent Seyhan yapımcılığında çıkardı. Müzik direktörlüğünü Tufan Taş ve Mert Ekren birlikte yürüttü. Bu albümde aşk, özgürlük, yenilenme, sevgi, farkındalık, kendini sorgulama temalarını işledi.

Kendini yenilemek, geliştirmek için önce insanın iç dünyasından başlaması gerektiğini düşünen sanatçı, her anlamda yansımalarını gördüğü spritüel, metafizik alanlarında çalışmalara katıldı. Son birkaç yüzyıldır modernleşmenin ve maddeci bakışın, insanları gönül zenginliğinden ve ruha ait dinginlikten uzaklaştırma çabasına karşı, Mevlana felsefesi olan Mesnevi'ye ilgi duydu. Orta çağın ünlü düşünürlerinden Halil Cibran, bununla birlikte Osho ve Budizm felsefeleri de ilgi alanlarındandır.

Bugüne kadar Türkiye ve Avrupa genelinde 400'ü aşkın konser gerçekleştirirken her konserinde 20.000 ile 80.0000 bini bulan seyirci ile çok ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmış ender sarkıcılardan biri olmuştur. Albümlerinin toplam tirajı 1.500.000.000 milyon adet civarında satarak Türkiye ve yurtdışında birçok Avrupa ülkesinde satışa sunulmuştur.

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Ebru Gündeş Biyografi

Bedava Müzik Alanı

Ebru Gündeş

- 12.10.1974 İstanbul doğumlu. İlkokulu Ankara'da okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Ebru Gündeş, maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı.

- Küçük yaşlarda sesinin güzelliği çevresindekilerce farkdildi. Daha sonra bir yakınları, o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Müzik'in ortağı Neşe Demirkat'a Ebru Gündeş ve annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu'nu götürerek görüştürdü.

- Dinlediği ilk anda büyüleyen ve bu muhteşem sesi Türk halkının beğenisine sunmak istediğini söyleyen Neşe Demirkat, Ebru Gündeş'i ünlü prodüktör Koral Sarıtaş ve Selçuk Tekay'ın profesyonel ellerine teslim etti.

- Koral Sarıtaş, sahne tecrübesi kazanması için Ebru Gündeş'in Emel Sayın'a vokal yapmasını istedi. Sayın'a bir ay vokal yapan Gündeş, ilk sahne deneyimini böylelikle yaşamış oldu.

- Bu gelişmeleri takiben 1994 yılında ilk albümü "Tanrı Misafiri" çıktı. Ajda Pekkan'ın seslendirdiği bu şarkıyı Ebru Gündeş'in sesi ve yorumuyla dinleyenler onu benimsemekte güçlük çekmediler. Ve o günlerde "Bu kadar küçük bedenden, böylesine kuvvetli bir ses nasıl çıkar" diyenlerin hayranlıkları her geçen gün daha da arttı.

- İlk albümüyle müzik piyasasındaki kalıcılığını ispat eden Ebru Gündeş 1.250.000'lik bir tiraj elde etti.

- Bir anda Türkiye'nin gündeminde bomba gibi patlayan Gündeş'in bu başarısı ikinci albümü "Tatlı Bela" ile iyice perçinlendi.

- Daha sonra üçüncü albümü "Ben Daha Büyümedim" diğer çalışmalarını takip eden başarılı bir albüm oldu.

- Dördüncü albümü "Kurtlar Sofrası".

- Beşinci albümü "Sen Allah'ın Bir Lütfusun"

- Altıncı albümü "Dön Ne Olur" ile müzik marketlerdeki yerini alan Ebru Gündeş'in bu çalışması son dönemin en iyi satan albümleri arasında yer almaktadır.

- "Dön Ne Olur" albümünün basın tanıtımı sırasında elim bir rahatsızlık geçiren Ebru Gündeş, 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması teşhisiyle yattığı hastanede 2 ciddi ameliyat geçirerek 16 Aralık 1999 günü taburcu oldu.

- 2001 yılında çıkardığı yedinci; AHDIM OLSUN isimli albümünde Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başarmıştı.

- 2003 yılında ise adı ŞAHANE albümü sevenleriyle buluştu. Sekizinci albümüyle bugüne kadar elde ettiği başarıyı ve satış grafiğini yakalayan Gündeş; bunun haklı gururunu taşıdı.

- Dokuzuncu albümü BİZE DE BU YAKIŞIR kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyen Ebru Gündeş, KAÇAK isimli müzik kariyerinin onuncu albümünü Emre Plak etiketiyle Aralık 2006'da müzik marketlere sundu...

- Yıl 2008.. 1 Yılı aşan çalışmanın ardından 8 Ekim'de 11. albümü "Evet" müzik severlerle buluştu...

Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Ayça - Bilmece

Bedava Müzik Alanı

Yıkıyo isimli parçasıyla büyük bir başarı grafiği yakalayan Ayça uzunsüredir sessizliğini koruyordu. Ayça bu sessizliğini Bilmece isimli parçayla bozdu. Söz ve müziği Murat Güneş'e ait olan parçanın video klip çalışması ile Ayça bizlerle. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

Ziynet Sali - Beş Çayı

Bedava Müzik Alanı

2008 yılında sevenlerinin karşısına Herkes Evine isimli albüm çalışması ile merhaba demişti. Ziynet Sali albümünün çıkış parçası olarak albümünün çıkış parçası olan Herkes Evine isimli parçayı seçmişti. Albümün ikinci klip çalışması ise Beş Çayı isimli parçaya klip çekildi.Beş Çayı isimli parçanın söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait.Klip yönetmenliğini ise Murat Küçük üstlendi. Ziynet Sali Beş Çayı isimli parçasının video klip çalışması ile bizlerle. Bedava Müzik Alanı
Bu Haberi Facebook'ta Paylaş